D. Project

Mounit Kodo

A recycling shopping center in Vilvoorde

 

Division of spaces

The existing hangar will host the depot and sorting station, allowing materials coming in or going out by trucks. Recuperated metallic structures will be used to build the two additionnal buildings, which follow a dicreete and modest design and valorize the industrial heritage of the neighbourhood.
The bigger building will foster big spaces dedicated to both shopping and workshops at the time, deliberately showing them off, and a café ; whereas the small building will be dedicated to more quiet functions, such as offices and a daycare for children.
These new buildings also provide sheltered exterior spaces, used as working or leisure spaces, which allows transversal views between the canal and the Zenne.

Concerning the shopping and workshop spaces, they are divided into categories of items : textile, furniture, and electric/electronic devices. The furniture and textile sections face each other and share the same exterior workspace, in order to ease collective or collaborative work.

 

Sections 1/500

 

Plan 1/200

 

 




    E-Studio

    This web platform for urban design e-learning is develop in the framework of an Erasmus+ strategic partnership funded by the European Commission between the Faculty of Architecture of Université Libre de Bruxelles (ULB), the Università Iuav di Venezia (IUAV) and the Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB) of the Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

    Website made by Variable